Saturday, June 2, 2012

Err..

CAUTION : LONG POST



Halluuuuu , haro , hallo , hello and Assalamualaikum everybodyy~! Well lama tak cerita pasal hidup. Lets talk about life muahaha. Everybody knows that me, Ain Saniah dah habis SPM, dah dapat result yang tak seberapa ahem ahem. Dah apply UPU tapi tak ditawarkan ke mana-mana IPTA pun sobs sobs. Ramai tanya "pehal kau tak apply matriks?!" suka hati ai la~ kalau dapat matriks pun maybe just MAYBE i will not go! gila kau struggle sangat study matriks. kalau tak perform mampus kau IPTA semua taknak kau. 

So pada hari yang sama result UPU keluar, aku contact kawan aku. Asked her about her UPU results, and what to do since we both tak ditawarkan ke mana-mana IPTA. And she said "weh pi beli baju skolah kuning skarang, esok pi daftar form 6 jom" me like "whattaaaaaaaaaa hellllllllllll?!!" form 6?! i mean FORM SIX?!!!!!!! Biar betul aku nak masuk form 6 ni?! sebab masa form 5 dulu pernah terfikir, aku tak kan masuk form 6, tak kan dan tak nak. tapi tetiba terpaksa masuk form 6. tak kan nak masuk IPTS pulak, sape le nak tanggung. kalau mohon scholarship MARA pun 50-50 je dapat sebab result tak cantik. 

So here's the deal, ramai agak terkezut aku tak dapat UiTM. result aku 5A (BM, MATH, P.AKAUN, AGAMA, SEJ) , 2B (BI, PHYSICS) , 1C (ADDMATH) , 1D (CHEMIST MUAHAHA) i applied for Diploma in Accountancy tapi tak dapat. so? berserah pada takdir, maybe memang ramai yang apply course tu, redha je lah~ 

back to cerita form 6, first day nak g register tu, plan nak g pick up Tyra kat rumah atuk dia, but somehow aku tertinggal phone kat rumah so tak boleh nak contact die kat mana rumah, lol my dad tinggal kan aku kat CIMB, aku pi jalan kaki merayau kat Air Baruk cari rumah atuk dia and luckily jumpa!! omg tak tatau camne boleh jumpa. So kami jalan kaki pegi sekolah, dengan macam2 drama, kasut Tyra tapak tertanggal lah ape lah heh, memenatkan betul. Ni semua gara2 tak study betul2 nak SPM dulu. huh. 

Dah register apa semua bagai, minggu depan tu minggu orientasi, best la jugak. Sporting je semua akak2 n abang2 senior. member pun sporting gak. ni ada beberapa gambar yang dicuri dari akak senior aku muahaha

akak2 n abang2 senior


gambar yang dicuri adalah random and oh sorry, terbanyak pule hahaha

minggu depan nye tu dah start belajar omaigaddd, so far tiada apa yang memeningkan lagi, then cuti 2 minggu pulak and biasalah, homework menimbun. Tons of it!! naik cuti ni nanti start syllabus, buku rujukan pun dah beli, malangnya, kami takkan dapat voucher buku RM200 tu sobs sobs T__T

so thats it! classmates semua best! akak abang senior semua baik! cikgu best! semua best unexpected betul masuk form 6 ni. 

ni pulak gambar kat kelas yang best tu :D thanks for reading guys~! ^^

from Wafa's mobile


LE AWESOME FRIENDS. 
from my iPod

yes! i brought my iPod to school, sebab ada wifi yang dikhaskan untuk pelajar form6 ! :D


0 comments:

Post a Comment