Saturday, December 31, 2011

2012.

soo, we will say goodbye to 2011 and hello to 2012.  i know this is so cliche. and Twitter has start to over capacity. semua nak coundown New Year katanya. New Year Eve is so not my thing. sorry, saya belum ada kawan yang nak keluar rumah pergi lepak dekat dataran untuk countdown. saya masih budak bawah umur. esok dah 18 tahun, esok boleh lah pergi countdown. atau pun keluar rumah pukul 12:01 AM. time tu dah 18 dah heeeeeeeee :') kalau nak ikutkan, September nanti baru saya 18 :D

sebut tahun baru je, semua nak berazam. azam itu ini, tapi bertindaknye tidak pun. habuk pun tarak. that is so me. tapi sempena new year ni, saya nak jugak la get rid of something yang bad or tak perlu untuk diri ini. and ada juga yang nak di kekal kan. bukan azam ye? tapi wawasan hahahahaha. oh munkin bagi sesetengah orang ini dipanggil azam. tapi saya taknak panggil azam. nak jugak panggil wawasan XD

benda yang nak di kekal kan ialah personaliti aku sekarang. tak nak lah disebabkan di-betray oleh kawan sendiri terus berubah. tak nak lah gitu. cuma buat a few adjustment je, tak payah la berubah mendadak. 

minat aku terhadap 2NE1 takkan berubah. I'm a true Blackjack. born again still a blackjack ecehh. walaupun kau bash diorang teruk mana, walaupun kau cakap diorang lipsync, aku tak kan percaya, sebab aku tau, diorang hebat. diorang takkan lipsync unless benda yang tak diingini berlaku. i'm a member in YGLadies, i have infos about them telling that lipsync is the last choice for them to perform live.

friendship aku yang ada sekarang ni takkan berubah. semua member aku takkan berubah. mungkin akan bertambah. dan dipertingkatkan lagi masa untuk meramas mesra. dan lebih ramai lagi teman untuk berjimba XD

aku harap kewangan aku, aku dapat handle. aku nak berubah dari segi peng-handle-an duit. no more Niagara waterfall lagi lepas ni. aku takkan boros! 

aku harap minat aku terhadap korea dan kpop dapat dikurangkan. no more kpop addict. only a kpop fan. terlampau minat sehingga memudharatkan. i can feel it. it crawl into my skin arghh~! hahahaha lol lol

aku harap sifat malas ego dan panas baran aku dapat dikurang kan, lebih elok lagi, disingkirkan dari diri ini. dinyahkan, dihapuskan! pergi kau dari sini!!! kau tidak diperlukan!! malas nak ber-eksesais membuatkan aku rasa tak sihat. yes i admit it. but i'm too malas to eksesais!! 

tahun depan nak eksesais!! tahun depan tu kejaaaaaaap je lagi. alamak. start bulan Februari nak eksesais!! see? perkara mcm ni lah yang selalu berlaku. 

aku harap 2012 akan memberikan cahaya dan nafas baru untuk aku hidup lagi lepas ni. insyaAllah kalau umur aku panjang, kita akan berjumpa lagi. Selamat datang 2012. selamat tinggal 2011 bersama segala memori yang aku nak lupakan. tolong jangan datang jenguk aku lagi. kau tak diperlukan lagi. memori sekadar memori. tak perlu diungkap beribu kali, dan tak perlu diungkit lagi. 

sekali lagi selamat datang 2012. dan semua pembaca blog ni, selamat menyambut tahun baru. semoga tahun baru ni, membawa banyak kebaikan kepada korang semua :D

Ain Saniah


0 comments:

Post a Comment