Saturday, January 1, 2011

pulang ke kampung dua hari sebelum pembukaan sekolah

hoh pagi tadi pulang ke kampung dengan hati yang happy, tapi balik melak dengan mood yang down sebab fikirkan  lusa sekolah >.<








tadi balik kg, parking kereta jauhhhhh sebab kat dalam konfem penuh. kena la menapak. okay dah penat. kat kuar dah penuh khemah dengan kaum lelaki. masuk rumah penuh dengan kaum perempuan. bagi salam, letak barang, tetibe ade orang peluk aku dari belakang sambil berkata "ain... rindu kau..." aku pusing belakang pastu peluk die balik hoho. semua orang ketawa XD








ohh mama bawak cake sekali tadi. hari ni birthday indok. happy birthday. sambut sekali besday along farhan. tapi die malu-malu katak taknak potong cake nyanyi-nyanyi sume. lagi pun tengah fokus main plants vs zombies dekat laptop aku. aku yang bawak laptop die conqure. enset aku along kemal pulak conqure. at last aku conqure tv. tv kat kg seronok, ade HBO, MTV , E!, Animax etc etc etc. agak teruja balik kampung sebab ade astro. lagi pun kat kampung aku, iaitu rembang panas, takde line enset maxis ka digi ka celcom ka sume tarak. apatah lagi WiFi








aku buat gak la keje-keje memasukkan lauk dalam dulang, hantar nasi,air,lauk ke tetamu. kejap kejap "chaerin nah g hanta atas!" "chaerin senduk nasi!" "chaerin acik kau nak pinggan!" kenapa chaerin? sebab nama fesbuk saya Ain Chaerin. dah la diorang sebut CHAE-RIN tu macam chaeK-rin. macam che'-rin gituu. benci aku. pastu ade yang tanye ape maksud chaerin. aku cakap "cherish + living" (hargai kegidupan) ^_^V . padahal aku ambik name CL of 2NE1 (Lee ChaeRin) ahahha!! haha pastu diorang sambung "ain chaerin = ain hargai kehidupan" semua tergelak hahahahha giloo








walaupun tak overnite tadi but best jugak. ye ahh dulu mase kecik rapat. mandi kolam sesame. pastu dah besa sikit dah segan-segan kambing. dah besar cam sekarang ni ha dah tak segan pulak. relax je gurau senda yang TAK melampaui batas yerr kawan-kawan. tapi tadi takde bestkazsen aku laa. mira.. die gigih bekerja ohoho sebab nak kumpul duet beli laptop + broadband. gilo gigih die. 








then bile tetamu dah siap hidang, kitorang pulak makan. tapi aku tak. sebab time tu baru pukul 1:30++ aku bese lunch pukul 3++ =.=|| bile time aku makan lauk sume dah habis, tinggal kambing + ubi je TT___TT










okthxbai

0 comments:

Post a Comment