Sunday, December 12, 2010

manga comics

i love manga comics. im addicted to them. i dont know why. i started to collect them since im in form 1. my first comic was 



Naive by Ben

naive1.jpg (1109×1591)



then i started to collect Le Gardenie


also by Ben

but to me, i love Japanese manga-ka more. my favourite is  Usami Maki. the characters in each of her comics is super duper cute. and the story also , err bestest ? among other manga-ka stories XD

example of her work

271.jpg (400×583)

dunia-cipta-dengan-penuh-gembira.jpg (296×434)

desirsakura.jpg (500×404)

orangekiss.jpg (500×404)

hoho best best. 

other than Usami Maki, Motomi Kyousuke pun best jugak, example of his work

Beast+Master+Begin+-+Motomi+Kyousuke.jpg (272×400)

gempak-penguinprince.jpg (400×505)

watermark (500×364)



contoh manga-ka Korean pulak ialah 



Cha Min-Yi

9781897376423.jpg (104×150)



Do-Chan

8465357.jpg (318×412)

29686l.jpg (313×450)

(same je)

diadaptasi dari sebuah movie "Daddy Long Legs". serius sedih gile cite ni T_T



Kim Euy-Jung

Buah-Epilog.jpg (400×572)



Kim Da Hee

twinkle2.jpg (140×204)



manga comics is my life. err too much i think. serius kalau dalam sebulan, tak tak , dalam seminggu tak bace komik ni tak sah. walaupun dah bace berulang-ulang kali, konfirm gelak/nangis balek bile bace. feel tau tak bace komik ni. walaupun gamba katun je pun aku still boleh nangis bile bace. haha

so far, saya dah kumpul sebanyak.......jeng jeng jeng......!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
150 buah komik XD *proud proud*

67447_1418768512265_1324207143_30944196_8359304_n.jpg (540×720)

well, saya nak kumpul lagi. bile dah banyak tatau nak buat ape. my parents suruh jual online. NO WAY !!

mama suruh letak dekat kedai n jadikan library komik. sesape je boleh sewa. omaigo. NO WAY. rosak kang komik-komik ni. 



 ramai nak pinjam komik2 ni by suruh bawak ke sekolah. tapi saya tak sanggup. pastu orang fikir saya kedekut tak nak bagi pinjam. actually saya BENCI bagi orang pinjam sebab orang lain tak reti hargai komik tu. mentang2 la komik tu bukan die punye, kemain lagi die bace sampai jahanam . bile bagi elok je STILL dalam plastic n cover. bile dapat balik "eh, sori la, plastik tu dah terbang tah kemane, n cover die pulak adik aku dah koyakkan, sori eh" 

memang time tu rase nak bagi sepakan padu seratus kali pun ye jugak


p/s : lame tak kelua duet beli komik ni, addicted^^

3 comments:

Anonymous said... Reply To This Comment

(^_^)/

mimzy said... Reply To This Comment

helo nk jual komik naive,le gardenie ngan the fishes tu x kt sye?
hehe klau nk call sye
01117583624 tq

AinSaniah said... Reply To This Comment

@mimzy

Hi, sorry sy taknak jual,haha.
Tp awak boleh beli Le Gardenie kat sini --> http://www.gempakstarz.com/v2/index.php?a=novel

Sorry!

Post a Comment